Check this out

Saturday, January 16, 2016

MAKAN, A HALAL KOREAN RESTAURANT, ITAEWON

Entri 102

Teks: KHUSHARTINI KAMARULZAMAN
Foto:KHUSHARTINI KAMARULZAMAN & FB MAKANKOREA

Pada entri kali ini, saya ingin bawakan salah satu restoren halal di Itaewon, Seoul iaitu Restoren Makan.

Saya masih lagi ingat pada waktu itu saya dan keluarga sedang makan di restoren hadapan dan melihat beberapa orang pekerja sedang mengubahsuai kedai ini dan menggantung papan tanda nama restoren ini iaitu MAKAN. Saya terdetik, eh restoren Malaysia ke Indonesia ni? 

Apabila restoren ini mula dibuka, kami juga tidak lepaskan peluang untuk mencuba. Rupanya kedai makanan korea halal! Kedai ini juga berdekatan dengan restoren makanan korea halal yang saya ceritakan sebelum ini iaitu EID.

Kali pertama mencuba, kami terus jatuh cinta. Pemilik kedai ini adalah seorang rakyat Korea yang sudah lama memeluk Islam dan pernah tinggal di negara Arab. Dia yang juga sangat fasih berbahasa Arab, merupakan seorang yang peramah dan murah dengan senyuman.

Anak-anak sangat selesa ke sini dan gemar makan nasi beras korea dengan bulgogi di sini. Dengan side dishes yang banyak, hidangan ini amat sempurna.

Ini adalah contoh menu yang kami biasa nikmati di sini.


Di antara menu lain yang ada di sini adalah seperti di bawah.


Ini adalah salah seorang pelanggan tetap di sini.Jika anda berpeluang ke Itaewon, bolehla ke restoren Makan ini berdekatan dengan kawasan masjid.


Boleh dapatkan info lanjut di FB Makan, https://www.facebook.com/MakanKorea


Alamat:
52, Usadan-ro 10 gil, Yongsan-gu
Seoul, South Korea
Tel: 02-6012-2231

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...